Gå till innehåll
Skellefteå ridklubb
Skellefteå ridklubb

GRÖNT KORT under v 13

Nu har vi planerat in för grönt kort kurs.

Anmäl dig till ridhus@skerid.se ange namn, ålder, tävlingsklubb och intyg för förkunskaper grönt kort (information och länkar finns längre ner på sidan)

När du fått svar på din anmälan så är du antagen till kursen

Datum: 30/3 kl 18,00, 1/4 kl 9,00

Den webbaserade delen ska vara avslutad senast 5 dagar innan kursstart.

Kostnad: 900:- med föreningskort betalar du 400:- betalas via faktura.
Sista anmälningsdag 19/3

Välkomna!

Info från SvRF om GRÖNT KORT

Foto: Mikael Sjöberg

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

För dig som tog Grönt kort tidigare än 2011 gäller nya regler från 1 januari 2022 (se längre ner på sidan).

Vill du ta Grönt kort ska du kontakta din Grönt kort-ansvariga i föreningen eller ditt distrikt Länk till annan webbplats. som kan ge dig information om när nästa Grönt kort-kurs startar. Enbart föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet kan arrangera Grönt kort-kurser samt genomföra examinationer.

Grönt kort-kursen består både av en fysisk träff med kursledare och en utbildningswebbLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.. Du genomför Grönt kort på webben innan den fysiska träffen. Den ska vara genomförd och godkänd minst 5 dagar innan träff med kursledaren. Testerna innehåller frågor om Svenska Ridsportförbundets organisation, tävlingsfrågor i ridsportens grenar samt frågor om hästen.

Det här behöver du göra

 1. Anmäl dig till en Grönt kort kurs, om inte din förening anordnar någon kurs så hör gärna med ditt distrikt Länk till annan webbplats., de har ofta koll på planerade och kommande kurser
 2. Ha koll på förkunskapskravenPdf, 126.1 kB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. (pdf med intyg och förkunskapskrav) som är nya för 2021
 3. Grönt kort kursen är uppbyggd i två delar
  - En del som du gör på webben
  - En fysisk del som du har tillsammans med kursledare
 4. Gå in på SISU FörlagLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats., klicka för att beställa ditt digitala utbildningsmaterial, därefter kommer en länk via mail som ger dig behörighet till webbplatsen Grönt kort. Här hittar du utbildningswebbenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.. Denna webbdel skall du vara klar med senast fem dagar innan träff med kursledare.
 5. Var delaktig i de fysiska träffarna och lycka till!

Här hittar du ett intyg om förkunskaperPdf, 126.1 kB, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. (pdf), med bilaga som innehåller information om vilka förkunskaper som behövs. Intyget ska fyllas i och lämnas till ansvarig Grönt kort-utbildare i föreningen, i samband med den första fysiska träffen med kursledaren.

Registrering av grönt kort i TDB

Den som går Grönt kort kursen kommer under kursens gång att registrera sig i tävlingsdatabasen (TDB) om hen är över 18 år och inte finns registrerad som ryttare på annans konto. För att registrering av Grönt kort ska ske, krävs att ryttaren har ett konto i TDB eller finns tillagd som ryttare under förälder/måslmans profil. Det är ryttarens/målsmans ansvar att ordna detta innan kursens slut.

Viktigt!

Alla barn som finns registrerade i TDB sen tidigare som ryttare under sin förälders/målsmans profil ska inte skapa ett nytt konto i samband med Grönt Kort-kursen. Minderåriga ska inte ha en egen inloggning utan ska läggas till under "Mina sidor - Ryttare" under förälders/målsmans profil i TDB.

Grönt kort kan registreras på person som har eget konto eller på ryttare som finns på målsmans konto. Det är kursledaren tillsammans med distrikten som registrerar det gröna kortet.

Åldersgränser

Läs mer här om de åldersgränser som gäller för Grönt kort. Länk till annan webbplats.

Registering av gröna kort före 2011

Läs mer här vad som gäller om du har tagit ditt gröna kort före 2011 och önskar få det registrerat i tdb. Länk till annan webbplats.

 

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300

  Publicerad: 2023-03-10

  Senast uppdaterad: 2023-03-10

  Författare: Linda Hedman

  Sponsorer