Gå till innehåll
Skellefteå ridklubb
Skellefteå ridklubb

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är till för att ge meningsfullt arbete eller sysselsättning för vissa funktionshindrade. Målet är att utveckla möjligheter till arbete och hjälpa personerna att bli mer självständiga och mer delaktiga i arbete - utifrån sina egna förutsättningar. Läs mer på Skellefteå Kommuns hemsida om Daglig verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Daglig verksamhet på Skellefteå Ridklubb

Vi är ett härligt gäng som har vår dagliga verksamhet på Skellefteå ridklubb. En av våra arbetsuppgifter är att mocka alla spiltor plus två stora boxar i lektionsstallet. När vi mockat klart kör vi King Edward (sopmaskinen) i stallgången så det blir snyggt och fint. Vi fyller även lektionshästarnas höpåsar och ger privathästarna deras lunchhö.

På eftermiddagarna hjälper vi till att ta in lektionshästarna och brukar även borsta och ta hand om några av hästarna när de kommer in från hagen. Många av oss har hittat favoriter.
Vi byter schabrak åt några av hästarna och ser till att det är fint i gäststall 7. Kärrorna i nya manegen tömmer vi varje vardag.

Vissa av våra arbetsuppgifter följer med säsongerna, exempelvis att spola ur alla gäststall och "beta in" ponnyer på våren/sommaren.

Vi är så glada över att få vara en del av Skellefteå ridklubb!

/Gänget på SRKs Dagliga verksamhet


Tack för din feedback!

Publicerad: 2022-10-26

Senast uppdaterad: 2023-04-03

Författare: Viktoria Enmark

Sponsorer