Gå till innehåll
Skellefteå ridklubb
Skellefteå ridklubb

Tävla för Skellefteå Ridklubb

Vill du tävla på status 1-5* tävlingar, så måste du vara medlem i en förening som är anknuten till SvRF och har rätt att lösa ut licenser.

Du behöver grönt kort samt aktuella licenser. Har du frågor tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig på vägen ridhus@skerid.se

Så här gör du för att få tävlingslicens

  1. Kontakta oss om du är ny medlem
  2. Ansök i TDB om licens- välj Skellefteå Ridklubb
  3. Skellefteå Ridklubb godkänner din licens innan den går att betala och använda- det ta ca 1 dygn.
  4. Alla tävlingsryttare gör 6 pass/år som funktionär, ingår gör då funktionärspassen för förenigskort om man även vill träna på klubben.

OBS! Var ute i tid då licenshanteringen kan ta några dagar. 

Tävlingsfunktionär

För att klubben ska kunna dela ut tävlingslicenser krävs det att vi arrangerar tävling enligt ridsportsförbundets regler.

Vi har en tävlingssektion som ansvarar för organisationen på tävling och är ett glatt gäng på ca 30-50 personer per tävling på plats som funktionärer.

Vi hjälps åt att ställa iordning till tävlingarna, de som deltar på tävlingen samlas för iordningsatällande och bortplockning. Ofta är vi så många att det tar ca 1 timma/ tillfälle.

När du som tävlar för SRK deltar på hemmatävling får du ställa hästen i box på klubben över dagen samt kvittera ut tävlingsbidrag. Se tävlingssektionens verksamhetsplanering och budget för att se vad som gäller från år till år.

Funktionärsgrupper

Våra funktionärsgrupper baseras på medlemmar som brinner för tävling allt ifrån tävlingsryttare, lektionsryttare och anhöriga. Varje grupp har en ansvarig gruppledare som kontaktar sina medlemmar i början av varje säsong eller så snart man är ny.

Dessa grupper finns:

  • Banan
  • Domartorn
  • Cafeteria
  • Sjukvård
  • Sekretariat
  • Övrigt

Vill du byta grupp? Ska du sluta vara funktionär? Meddela detta till ridhus@skerid.se, i annat fall räknar vi med dig även nästa år.

Har du inte möjlighet att delta som funktionär, men ändå vill tävla för klubben? Kontakta kontoret


Tack för din feedback!

Publicerad: 2022-08-02

Senast uppdaterad: 2022-12-23

Författare: Viktoria Enmark

Sponsorer