Gå till innehåll
Skellefteå ridklubb
Skellefteå ridklubb

"Tro att du kan, och du är halvvägs där."
Theodore Roosevelt

Tävla

Skellefteå Ridklubb arrangerar tävlingar på olika nivåer i hoppning och dressyr. Läs mer nedan om respektive typ av tävling och om hur du går tillväga om du vill tävla för Skellefteå Ridklubb.

Sammanfattning av olika nivåer av tävlingar

Tävlingar med Status 1*,2*,3*

(fd Lokala, Regionala och nationella tävlingar)

Tävlingarna arrangeras av Tävlingssektionen. Tävlingarna ansöks och godkänns av distriktet 1*, 2* samt ridsportförbundet från 3* tävling. Tävlingarna är öppna för ryttare med egen häst samt vissa av ridskolans tävlingsekipage.

All informationen om tävlingarna hittar du i TDB. Länk till annan webbplats. Där hittar du information om alla ridsporttävlingar i hela Sverige, så filtera fram vad du är intresserad av. Reslutaten presenteras även live i Equipe. Länk till annan webbplats.

För att tävla på dessa tävlingar behöver man ta Grönt kort. Grönt kort är en kurs som avslutas med ett prov, för att man visa att man har den kunskap som krävs för att tävla. Läs mer om Grönt kort Länk till annan webbplats. på ridsportförbundets hemsida. Man behöver även söka licens för både häst och ryttare. Licenserna beställs via TDB. Länk till annan webbplats.

Skellefteå Ridklubb anordnar 6 tävlingar varje år blandat hoppning/dressyr, ponny och häst. För att arrangera tävling krävs ideella insatser i form av funktionärer. Läs mer på Tävlingssektionens sida om funktionärer. Vill du hjälpa till på tävlingar? Kontakta kontoret så berättar de mer.

Pay and jump/ Pay and ride

Detta är en träning inför tävling för ryttare med egen häst och ridskolans tävlingsekipage.

För att arrangera Pay and Jump/Ride behövs det någon som vill arrangera den. Den ansvarige kollar när det är ledigt i ridhus samt gör anslag och tar emot anmälningar. Under dagen hjälps alla deltagare åt att bygga fram/bort samt vara funktionärer. Vill du att det ska vara några sådana här tillfällen? Kan du tänka dig vara samordnare? Kontakta kontoret så berättar de mer om vad som behöver göras.

Ridskoletävling

Dessa tävlingar är till för ridskolans elever på lektionshäst. Tävlingarna arrangeras av ridskolan tillsammans med Ridskolesektionen och ledare i föreningen.

Läs mer om hur det går till och vad som gäller under Ridskola - Ridskoletävlingar

Tävla för Skellefteå ridklubb?

Vill du tävla på status 1-3 tävlingar, så måste du vara medlem i en förening och lösa tävlingslicens.


Tack för din feedback!

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Maria Holm

Sponsorer