Gå till innehåll
Skellefteå ridklubb
Skellefteå ridklubb

" Du måste inte kunna för att börja, men du måste börja för att kunna"

Träna tillsammans med hästen!

Varje termin anordnar vi kurser, träningar och föreläsningar beroende på medlemmarnas intresse. Läs mer nedan om de olika alternativen som finns för dig som är ridskoleryttare och/eller har egen häst.

Undrar du något kring någon av nedanstående träningar? Kontakta kontoret!

För dig med egen häst

Varje termin erbjuder ridskolan medlemmar med egen häst/ponny möjlighet att träna/ gå kurser.

Nedanstående typer av extra träning erbjuds.

VeckoträningVi har träning både med inriktning mot tävling och vardagsridning, både i dressyr och i hoppning.

Veckoträningarna indelas efter intresse/utbildningsnivå och planeras tillsammans med ridläraren mot dina kort- och långsiktiga mål. Du rider ihop med ridskolans tävlingsgrupper/ledargrupper.

Det kan också finnas möjlighet att träna varannan vecka eller att delta både i dressyr och hoppning. Ange dina önskemål på din anmälan eller kontakta kontoret om du har frågor.JuniorgruppFör juniorer finns möjlighet att delta i ett helhetskoncept med ridskolans tävlingsgrupper där gemenskap, hästkunskap (teori) och clinics varvas med ridning efter ett speciellt schema.

Prata med ridlärarna eller kontakta kontoret så kan de berätta mer.Privatträning


Vill man boka en egen träning (privat lektion) för någon av våra ridlärare kontaktar man ridläraren man vill rida för och bokar tid med den. Ridläraren ordnar bokning i ridhuset och kontoret skickar faktura på ridpasset.
Helgkurser anordnade av ridskolanSRK har som mål att erbjuda kurser för välutbildade externa tränare i både hoppning och dressyr vid minst tre tillfällen per termin.

Vid dessa kurser, som anordnas av ridskolan, får ekipagen spetsträning i sin specifika gren och ryttaren får tips på vad och hur hen kan träna till nästa tillfälle. Kursen kan vara ett kvitto på vad i veckoträningen som fungerar bra och vad som bör utvecklas.


Tränarna kan även vid behov anlitas för kompetensutveckling för personalen, clinics, föreläsningar eller ledarutbildning - vi försöker ta tillvara den externa tränarens kunnighet för att gagna verksamheten och dess utveckling.


Varje kurs har en utsedd ideell kursansvarig som man kontakta vid frågor/funderingar.


Pay and jump/ Pay and ride


Pay and jump och Pay and ride kan beskrivas som en form av träning inför tävling.

För att arrangera detta krävs ideella krafter, alltså medlemmarnas eget engagemang. Här behövs någon som initierar och samordnar, och sedan brukar alla deltagare hjälpas åt att bygga fram/bort och vara funktionärer. 

Kan du tänka dig att vara samordnare? Kontakta kontoret, så berättar de mer om vad som behöver göras.Digital träningSRK har en digital utrustning som ni kan hyra och med vilken ni kan träna för vilken tränare ni vill, förutsatt att denne har F-skatt.
Kurser

Pontus Westergren

Ann-Margreth Andersson

Carolin "Carro" Lagerhjelm

Se inbjudningar under nyheter!

Veckoträningar

Linda Hedman

Amelia Andersson

Maila ridhus@skerid.se för mer info

För ridskoleryttare

Förrutom att rida på sin lektion varje vecka, så erbjuder ridskolan ridskoleelever flera olika möjligheter till extra träningar.


Kurser


Det är olika från termin till termin vad vilka kurser som erbjuds. Dessa anslås som nyhet på hemsidan och på anslagtavlan.


Extra hoppträning för juniorer och dressyrträning för seniorer


Dessa träningar är varannan vecka under hela terminen. Till dessa träningar läggs en inbjudan ut under aktuellt när det är dax för anmälan till höstens träningar, men man kan självklart göra en intresseanmälan löpande under året.


Drop-in ridningSkellefteå Ridklubb erbjuder Drop-in ridning för elever som rider på lektion på förutbestämda dagar, tider och med olika förkunskaper. Deltagarna delas in i grupper 2-6 elever/grupp och ridningen är 30-60 minuter beroende på hur många elever man är. När det finns drop-in ridning läggs ut som nyhet på hemsidan.

ANMÄLAN är BINDANDE vilket innebär om du bokat och sedan inte kan, blir du betalningskyldig ändå. Vi skickar faktura på kostnaden vid anmälan.


PrivatlektionerPrivatlektion innebär att du rider 30 min för någon av SRKs ridlärare. Störst möjlighet är på dagtid, Kontakta kontoret för att boka och aktuella priser. Under vissa perioder kan vi erbjuda fasta dagar och tider för privatlektioner då annonserar vi dettaa under nyheter.

Anmälan är bindande och återbetalas ej. Faktura skickas tillsammans med bokningsbekräftelsen.

Extra lektion

Extra lektion har samma regler som privatlektion och är till för elever som tex ramlat av eller vill komma ikapp för att återgå till sin ridgrupp. Extra privatlektion erbjuds även med kort varsel då det på uppkommen anledning behövs. Dessa lektioner sker i samråd med ridläraren. Bokning och avgifter enligt regler för privatlektion.


Lovridning


Vid lov och när vi erbjuder möjlghet att "hyra häst" finns alltid en ansvarig som övervakar ridningen.

Jullov - erbjuder vi våra ridelever att hyra häst och man får då rida självständigt under vissa tider. Vi försöker då även att erbjuda någon form av kurs, dvs ridning för ridlärare.. Se Lovridning och information i aktuell inbjudan som läggs ut som nyhet.

Påskhelgen - erbjuder vi oftast våra ridelever att hyra häst och försöker även att erbjuda någon form av kurs. Se Lovridning och information i aktuell inbjudan som läggs ut som nyhet.

Sommarlovet - erbjuder vi ridläger, se mer under Ridläger.

Övriga lov - pågår ofta vanlig ridskoleverksamhet men vissa dagar erbjuds extra aktivbiteter. Dessa annonseras under då på hemsidan och på anslagstavlor.

Ridningen under loven ger våra lektionsryttare möjlighet att uppleva hur det kan vara att ha egen häst.


Ridskoletävling


Ridskoletävling: Detta är ingen träning utan första steget i att tävla för dig som rider på lektion. Där man får öva på att rida fram självständigt och sedan rida ett dressyrprogram eller en hoppbana. Efter utförd ritt får man ett protokoll med bedömning av ritten och tips inför nästa tävling. Läs mer under Ridskoletävling

Vilka planerade extra träningar som är aktuella just nu ser ni nedan. Inbjudan till dessa läggs även ut som nyheter när de publiceras samt sätts upp på anslagstavlan i ekonomidelen.

Kurser

Översikt vilken kurs är för min ridgrupp hittar du här Pdf, 439.5 kB.

v 6 "blå" Pdf, 564.3 kB. och "rosa" Pdf, 637.7 kB. kurs

v 8 "gul" Pdf, 595.7 kB. kurs

v 9 "brun" Pdf, 562.6 kB. och "grön" Pdf, 563.3 kB. kurs

v 11 "rosa" Pdf, 637.7 kB. kurs

v 16 "grön" Pdf, 563.3 kB. kurs

v 17 "blå" Pdf, 564.3 kB. och "rosa" Pdf, 637.7 kB. kurs

v 23 "rosa" Pdf, 637.7 kB. och "brun" Pdf, 562.6 kB. kurs

v 24 "blå" Pdf, 564.3 kB. kurs


Extra hoppträning för juniorer och dressyrträning för seniorer

På fredagar erbjuder vi extra träning varannan vecka för de som rider på lektion. Anmälan sker inför hössterminen.


Drop-in ridning

Maila ridhus@skerid.se för att få aktuellt utbud på drop in

Privatlektioner

Enligt bokningar

Lovridning


Ridskoletävling

Se aktuella tävlingar under Ridskoletävling

Avgifter och fakturor

Prislista

Avgifter ridlektion

  • Avgiften baceras på lektionstid 40-50 minuter samt antal 6-12 elever i ridgruppen. För aktuellt ridpris i din ridgrupp maila oss ridhus@skerid.se. 
  • För vad som gäller kring ridabonnemang på vår ridskola - se Regler och villkor för ridabonnemang
  • Pris för ridlektionerna justeras oftas inför hästterminen.
  • Ridning är fr.o.m. 2018 klassat som friskvård. Kontakta kontoret, så du får ditt kvitto som du sedan kan använda till ditt friskvårdsbidag hos din arbetsgivare.

Avgifter medlemsskap

  • Medlemsskapet är kalenderår, vid varje nytt år kommer en medlemsfaktura till alla som varit medlem föregående år. Läs mer under Medlemsskap och förmåner

Avgifter aktiviteter

  • Avgifter för våra aktiviteter finns på anmälningsbladet/inbjudan
  • OBS! Alla våra aktiviteter/kurser tillämpar bindande anmälan vilket betyder att man betalar även om man måste avboka.

Faktura via e-post eller autogiro

  • Vi fakturerar till din mailadress, detta innebär att dina fakturor kommer på mailen.
  • Vill du inte ha fakturan på mail tillkommer pappersfaktureringsavgift.
  • Vill du delbetala via autogiro (gäller endast ridabonemang) maila ridhus@skerid.se så får du mer information.


Tack för din feedback!

Publicerad: 2022-07-11

Senast uppdaterad: 2023-03-29

Författare: Maria Holm

Säkerhet och trivselregler

Vi har säkerhet och trivselregler för alla i föreningen, här kan du läsa vad som gäller dig som vistas på klubb.  Detta styr oss

Sponsorer